In 2002 begon het allemaal. Een aantal van ons knutselden namens de Rowans van Scouting Eersel een carnavalswagen in elkaar.
Dit beviel zo goed dat al snel alle vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar geroepen werden en onder het genot van een pilsje besloten werd dat we een eigen carnavalsvereniging wilden beginnen. Een vereniging met als doel om elk jaar een carnavalswagen te bouwen en daarnaast het carnavalsleven in Eersel in leven te houden.
In 2003 is c.v. de Dwèrsklippels een feit geworden en is het ons gelukt om elk jaar met diversen optochten mee te doen en leuke prijzen in de wacht te slepen.
Na enkele jaren bij Piet Versmissen op de Hoogstraat te hebben gebouwd, kregen we in 2007 een eigen locatie toegewezen aan de Meer te Duizel. Een eigen stekje…
C.v. De Dwèrsklippels is lid van Stichting Samenwerkende Carnavalsgroepen Eersel. Deze stichting organiseert elk jaar het Kempenfestival te Eersel en motiveert groepen jongeren om deel te nemen aan het carnavalsleven in en rondom Eersel.
Klik gerust wat rond op onze site!
Groet,
Mieke Bierens, Rob Bierens, Mara Boerboom, Gijs Castelijns, Tim Castelijns, Joep Elstgeest, Emy Flipsen, Ron Flipsen, Yuri van Heugten, Milenco Heygelen, Ad Jacobs
Corné Kennis , Grard van Maanen, Erwin Maas, Wil van Oorschot, Jan Seijkens, Dirk van de Ven, Loes Wintermans